Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Frystorkad mat för krissituationer & prepping

Frystorkad nödmat

Att ha en god beredskap med nödmat med extra lång hållbarhet är en god idé för alla hushåll. Frystorkad mat håller mycket länge och fungerar utmärkt såväl på campingen som i en nödsituation eller kris. Hos oss hittar du beprövad frystorkad nödmat från välkända fabrikat. Tänk på att många rätter av frystorkat och nödmat kräver en viss del vatten för att kunna lagas till.

Våra frystorkade rätter tillverkas av ledande europeiska tillverkare och har mycket lång hållbarhet. Se produktinformation för respektive maträtt för mer detaljer.

När det kommer till att bunkra upp mat så kommer det alltid vara billigare att köpa konserver och dylikt i vanlig matbutik. Men konserver har kortare lagringstid än vår frystorkade mat och kräver att man roterar maten oftare, vilket betyder att man relativt frekvent måste äta av den maten och hela tiden fylla på i sitt lager för att hålla allt inom utgångsdatumens ramar. Med frystorkad mat har du längre lagringstid och du kan enkelt ta med maten på en vandringstur eftersom den är lättare och smidigare förpackad. Om något händer som gör att du snabbt behöver lämna hemmet så kan du få mer dig mer mat i exempelvis bilen än om du ska släpa på konserver. I båten och bilen kan man alltid ha några påsar liggandes utan att det tar upp dyrbart utrymme.  Den mesta av maten som vi på Beredskapskungen säljer är bara beroende av kokande vatten. Så med ett Trangia kök eller något av de andra köken vi säljer så lagar du mat på några minuter och du slipper disk (som kräver vatten, och vatten vill vi inte slösa på i en nödsituation) eftersom man häller det kokande vattnet i påsen som den frystorkade maten är förpackad i. Soporna efter maten blir en platt liten påse som inte fyller sopkorgen så snabbt.

Läs mer
Produkter

Handla

Information